Exterior 2

350 anys de pedra i fusta conservats i restaurats amb tot el respecte al passat donen a aquesta casa l’estil i la calor que sols antigament s’aconseguia però amb les comoditats actuals. L’edifici, catalogat, té un cos central citat per primera vegada a mitjans del segle XVII, encara que amb posterioritat pateix diverses reconstruccions i remodelacions ( XVIII i XIX ). Encara que restaurada entre els anys 2011 i 2014 , preserva la tipologia tradicional i rústica conservant l’ambient de casa antiga de poble aranès. Influint principalment en això, el fet de que s’ha intentat conservar el màxim d’elements originals de l’edificació ( galeries exteriors de fusta, el forn de llenya… ) i a més a més, en la decoració de la mateixa s’han empleat força mobles antics que en ella havia, elaborats pels nostres avantpassats, que foren ebenistes en el sègle XIX fins al primer quart del segle XX (tres generacions). Tot això fa que sigui una casa molt acollidora.

13-X-12 ( 08 )bisConservant el passat amb les comoditats del present

En el sector de les cases rurals, el nostre establiment ofereix als visitants tot el confort i la tranquil.litat que esperen trobar durant les seves vacances i dies de descans. En Casa Helipa, des de les seves galeries i finestres es pot gaudir d’unes meravelloses vistes per als amants del turisme rural al Pirineu.

La tranquil·la sala està presidida per una xemeneia i una petita biblioteca exclusivament per als clients de la casa. En totes les habitacions hi ha els antics llits originals de la casa; totes les nostres cambres disposen de quarto de bany.

L’oferta natural, gastronòmica, cultural, etnogràfica dona per a molts dies de visita. Una bona lectura, una millor conversació i sobre tot les relaxades i excel·lents hores de menjar compartint la tertúlia de sobretaula com sempre s’havia fet al món rural. I lo millor de tot, “la tranquil·litat per la nit està assegurada”.